Een sim only abonnement biedt de mogelijkheid zeer voordelig te kunnen bellen en sms’en voor een vast tarief per maand. Tegenwoordig is enkel bellen en sms’en niet meer genoeg. Internet speelt steeds meer een belangrijke rol in het dagelijks leven, iedereen wil altijd en overal kunnen internetten. Providers spelen in op deze behoefte door ook sim only abonnementen aan te bieden met de mogelijkheid tot internet. Het is mogelijk om te betalen per MB, een gemiddelde internet gebruiker zal dan echter duur uit zijn. Er zijn providers die wel 2 euro per MB rekenen, een internetbundel is stukken voordeliger.


Internet bundel bovenop het sim only abonnement
Een sim only abonnement bestaat meestal uit een verschillend aantal belminuten en/of sms’jes. Vele providers bieden de mogelijkheid daarnaast een internet bundel af te sluiten. Over het algemeen is dit de meest voordelige oplossing. Er kan worden gekozen voor verschillende bundels met elk een verschillend aantal MB’s. De prijs van de bundel is ook afhankelijk van het aantal MB dat men kiest. Hoeveel MB nodig is, hangt af van hoeveel men het internet zal gebruiken.

Internet inbegrepen bij het sim only abonnement
Het is ook mogelijk voor een sim only abonnement te kiezen waar al internet in zit. Er hoeft geen extra bundel gekozen te worden. Een abonnement waarbij internet is inbegrepen is aan te raden voor wie veel belt en sms’t. Over het algemeen is het zo dat hoe meer belminuten het abonnement bevat, hoe meer MB men krijgt. De prijs zal ongeveer overeenkomen met een losse internetbundel, de keuze wordt zo enkel makkelijker gemaakt voor de consument.

Onbeperkt internet bij een sim only abonnement
T-Mobile en Youfone bieden sim only abonnementen met daarbij onbeperkt internet. De onbeperkt internetbundel wordt naast het sim only abonnement aangeboden en verschilt van prijs. Een onbeperkt internetbundel bij het sim only abonnement is alleen voordeliger voor wie zeer veel gebruik maakt van internet. Extra kosten worden voorkomen omdat men het verbruik van het aantal MB niet kan overschrijden. De gemiddelde internetgebruiker is toch voordeliger uit met een bundel waarbij het aantal MB’s al is vastgesteld.