Menu Home

Sim only uitleg

Sim only abonnementen zijn abonnementen voor een mobiele telefoon waarbij geen toestel wordt geleverd maar alleen de simkaart die in een gsm past. U ontvangt dus alleen de kaart en niet een mobiele telefoon zoals bij een standaard telefoon aanbieding. De vertaling van “sim only” betekent in het Nederlands vertaald “alleen sim kaart”. Een sim only is populair en dan met name om de beltarieven die gepaard gaan met een sim only abonnement

Wat is het voordeel van een sim only?
Het voordeel bij een sim only ligt in de prijs. Het is namelijk een stuk goedkoper dan een standaard abonnement met mobiel. De prijs van de mobiele telefoon zit normaliter verwerkt in de prijs van het abonnement. Wanneer u geen gsm bestelt dan hoeven deze kosten niet in het abonnement worden verwerkt waardoor het goedkoper kan. U bespaart zo veel op de maandelijkse kosten van het abonnement. Hier kunt u simpel sim only aanbiedingen vergelijken.

Voor wie is het geschikt?
Een sim only is geschikt voor iemand die zijn of haar eigen mobiele telefoon wil behouden maar goedkoper wil bellen. Doordat er alleen een sim kaart wordt geleverd moet de gsm los erbij worden gekocht of een bestaande mobiele telefoon worden gebruikt. Als u een abonnement met gsm hebt waarvan het contract afloopt dan kan het verstandig zijn om voor een sim only aanbieding te gaan. Bij een normale stilzwijgende verlenging betaalt u nog steeds het dure tarief van het abonnement dat u hebt afgesloten icm met de gsm. Dat kan goedkoper met een sim only.